Kake med rosa smørkrem

Smørkrem til kaker og muffins

30/01/2020matminner

Klassisk smørkrem til å dekke kaker eller toppe muffins. Denne oppskriften gir en smørkrem med klassisk vaniljesmak. Prøv også bringebærsmørkrem eller sjokoladesmørkrem hvis du ønsker en smørkrem med mer smak.

For å farge kremen kan du tilsette pastafarge eller gelefarge. Hvis du ønsker en litt hvitere smørkrem som holder bedre i høye temperaturer, kan du bytte ut halvparten av smøret med Flott matfett.

Denne oppskriften holder til å fylle og dekke en liten kake på ca 18 cm eller toppe 24 muffins. For å få nok krem til å fylle og dekke en stor kake bør du doble oppskriften.

Smørkrem til kaker og muffins

Smørkrem som kan smaksettes eller farges for å dekorere kaker eller muffins.
Tilberedningstid20 minutes
Rett: Kake
Tema: Amerikansk
Stikkord: Kake
Porsjoner: 1

Ingredienser

  • 500 g usaltet smør romtemperert
  • 1 kg melis
  • 4 ts ekte vaniljesukker
  • 4 ss melk eller fløte

Slik gjør du

  • Ha usaltet smør i en kjøkkenmaskin med ballongvisp. Pisk smøret i et par minutter til det er lyst og luftig. Skru ned hastigheten på maskinen og ha gradvis i melisen. Pisk til du har en luftig krem. Hvis du ønsker å unngå luftbobler i smørkremen bytter du fra en ballongvisp til en k-visp når du skal ha i melisen.
  • Tilsett væsken litt etter litt til du har ønsket konsistens. Pisk til kremen er lett, luftig og smidig og god å jobbe med.

Her finner du flere oppskrifter på kremer og kakefyll.

Skriv en kommentar

Forrige innlegg Neste innlegg