• Rødbeter og chevre med salat og valnøtter

  Salat med chevre og rødbeter

  21/10/2020matminner

  Salat med chevre og rødbeter er et godt eksempel på en mettende salat med gode kombinasjoner av smakene søtt, bittert og salt og konsistensene kremet, friskt og sprøtt. Noen elsker rødbeter – andre hater dem. Jeg liker å steke dem ganske lenge i ovnen med litt olje, honning og salt til de er helt myke. Da får man fram den gode sødmen og den jordaktige smaken blir borte. En klassisk kombinasjon til rødbeter er hvit geitost. I denne salaten foretrekker jeg en mild, norsk geitost. For eksempel Chevre naturell fra Haukeli har den perfekte kremete konsistensen og syrlige smaken. Salaten…

  Les mer
 • caprese - salat med tomat, mozzarella og basilikum

  Caprese – tomat- og mozzarellasalat

  06/10/2020matminner

  Insalata Caprese betyr salaten fra Caprese og er en godt kjent salatklassiker. Salaten er for meg et godt eksempel på italiensk matfilosifi; rene smaker med få råvarer av høy kvalitet. De fleste dagligvarer i Norge fører nå fersk mozzarella, noen har også buffalo-varianten laget på bøffelmelk. Den har en enda mer kompleks og kremet smak. Du kan fint bruke begge typer fersk mozzarella til denne salaten. For å lage salaten kutter du tynne skiver mozarella og legger dem lagvis med gode, modne tomater. Salaten toppes tradisjonelt kun med fersk basilikum, god extra virgin olivenolje, salt og nykvernet pepper.

  Les mer
 • Gravlaks ekspress med sennepssaus

  Gravlaks ekspress

  06/10/2020matminner

  Hjemmelaget gravlaks sto alltid på bordet ved spesielle markeringer. Som en del av 17.-maifrokosten eller som forrett på nyttårsaften. Mommo har lært meg å lage den tradisjonelt vis, der du bener ut en hel laks, strør på salt og sukker og legger kjøttsidene mot hverandre. De hele skal deretter ligge i press i 2-3 dager og snus med jevne mellomrom. Resultatet er alltid godt – og mye, mye bedre enn noe du får vakuumpakket i butikken.

  Les mer