sjokoladekake med sjokoladesmørkrem

Sjokoladesmørkrem til kaker og muffins

30/04/2020matminner

Denne sjokoladesmørkremen har en kraftig og dekadent sjokoladesmak som passer som topping og fyll til kaker eller muffins. Oppskriften holder til fylle og dekke en liten kake på 18 eller 20 cm. Hvis du skal dekke en større kake bør du lage dobbel porsjon.

Sjokoladekremen er en blanding av en sjokoladeganasj og tradisjonell smørkem. Blandingen gjør at den har en fin konsistens og holder formen hvis du vil sprøyte fine topper på kaker eller muffins. Hvis du skal dekke en kake med denne sjokoladekremen vil den ikke stivne og bli like hard som en tradisjonell smørkrem.

Hvis du ønsker en fastere sjokoladesmørkrem kan du tilsette litt ekstra melis og bakekakao.

Sjokoladesmørkrem til kaker og muffins

Nydelig og fyldig sjokoladesmørkrem til å fylle og dekke kaker eller toppe muffins.
Tilberedningstid20 minutes
Rett: Kake
Tema: Amerikansk
Stikkord: Kake

Ingredienser

  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 2 dl kremfløte
  • 100 g usaltet smør, romtemperert
  • 200 g melis

Slik gjør du

  • Hakk sjokoladen og ha den i en skål. Varm fløten til kokepunktet og hell den over sjokoladen. La det stå et par minutter og rør til all sjokoladen har smeltet. Sett sjokoladeblandingen i kjøleskapet i minst to timer, gjerne natten over.
  • Ha usaltet smør i en kjøkkenmaskin med ballongvisp. Hvis du bruker håndmikser er det en fordel å romtemperere smører først. Pisk smøret til det er lyst og luftig. Skru ned hastigheten på maskinen og ha gradvis i melisen.
  • Når du har fått en luftig smørkrem har du i halvparten a den avkjølte sjokoladeblandingen. Pisk det lett sammen og skrap ned kanten og bunnen av bollen med en slikkepott. Ha i resten av sjokoladeblandingen og pisk det sammen. Ikke pisk for lenge, da kan det skille seg.
  • Kremen bør oppbevares i romtemperatur til du skal bruke den. Hvis den er litt løs, kan du avkjøle den 10 minutter i kjøleskapet.

Her finner du flere oppskrifter på kremer og kakefyll.

Skriv en kommentar

Forrige innlegg Neste innlegg