Ostekake med bringebær og lakris

06/10/2018matminner
Ostekake med bringebær og lakris

På ferie i Sverige fikk vi servert en nydelig ostekake med bringebær og lakris. Mannen min utfordret meg til å gjennskape kaken da vi kom hjem. Resultatet ble en nydelig ostekake med luftig bringebærkrem og et tynt lag deilig lakrisgelé.

Til kjeksbunnen:
200 g Oreo-kjeks
70 g Bremykt

Til ostefyllet:
400 g kremost
2,5 dl sukker
400 g bringebær
1/2 dl vann
3 dl kremfløte
5 gelatinblader

Til lakrisgeleen:
2 dl vann
6 ts (30 ml) lakrispulver
1/2 ts salt
1 dl sukker
3 gelatinblader
2 små dråper svart konditorfarge eller sukkerkulør (valgfritt)

Knus kjeksen for hånd eller i en blender (jeg liker at de ikke finknuses, men har litt grove biter). Smelt smøret og rør det sammen med kjeksen. Sett en 24 eller 26 cm bakering på et kakefat og trykk kjeksblandingen ut i den. Ha gjerne en remse med kakefolie på innsiden av ringen for å få en finere kant. Sett i kjøleskapet til bunnen har stivnet.

Legg fem gelatinblader i en skål med kaldt vann. Ha bringebær, vann og sukker i en kjele. Kok opp og la det småkoke i om lag 5 minutter. Sil bærene over i en bakebolle og press mest mulig saft ut av dem. Klem vannet ut av gelatinbladene og rør dem inn i den varme bringebærsaften til de er helt oppløst. Rør osten gradvis inn i bringebærsaften til du har en jevn blanding. Pisk kremfløte til myke topper. Vend kremen forsiktig inn i bringebærosten med en slikkepott. Hell ostekremen over bunnen. La kaken stå et par timer, gjerne over natten.

kake med lakris og bringebær

Legg to gelatinblader i en skål med kaldt vann. Bland vann, lakrispulver, sukker og salt i en liten gryte. Gi det er raskt oppkok. Ta kjelen av platen, klem vannet ut av gelatinbladene og rør dem ut i det varme lakrisvannet til de er helt oppløst. Ha i litt svart konditorfarge hvis du vil ha en ekstra fin lakrisfarget gelé. La blandingen avkjøles til romtemperatur før du heller den forsiktig over kaken. Unngå å helle med hard stråle rett på kaken, da kan ostekremen prekke. La det stå kaldt et par timer før servering.

Tips:
Lakrispulver finnes hos Meny og andre større butikker, samt flere nettbutikker. Jeg har brukt Fine Liquorice Powder fra Johan Bülow.

kakestykke med bringebær og lakrisgelé

Skriv en kommentar

Neste innlegg