Oreokake med hvit sjokolade

06/10/2020matminner
Oreokake med hvit sjokolade

Dette har blitt min signaturkake. Den er enkel å lage og likes godt av liten og stor. Jeg bruker gjerne Bremykt i steden for smør i bunnen, da blir kaken enklere å skjære rett fra kjøleskapet.

Kjeks og sjokolade står for alt sukkeret, derfor er denne kaken friskere og litt mindre søt enn mange andre Oreokaker. Du kan selv variere hvor søt du vil ha den med sjokoladen du velger til sjokoladekremen. Jeg bruker ofte Dronningsjokolade med ca 44 % kakao.

Til bunnen:
300 g Oreo-kjeks (to pakker)
100 g Bremykt

Til ostefyllet:
400 g kremost (feks Philadelphia), romtemperert
200 g hvit sjokolade
3 dl kremfløte
2 gelatinplater
1 ts vaniljesukker

Til sjokoladekremen:
3 dl kremfløte
100 g sjokolade med 40-50 % kakao

Til pynt:
Litt knuste Oreo-kjeks
Finhakket mørk sjokolade
Sjokoladekuler

Begynn med sjokoladekremen. Varm kremfløten til kokepunktet og la den avkjøle litt for du helder den over hakket sjokolade. Vent et par minutter før du rører til den er jevn. Sett kjørlig, gjerne over natten. Det er viktig at at fløten er helt kald før du prøver å piske den.

Knus kjeksen til grove smuler. Smelt smøret og bland med kjeksen. Sett en kakering på 24 eller 26 cm på et serveringsfat, ha gjerne en remse med kakefolie på innsiden av kakeringen for å få en ekstra fin kant på kaken. Press smulene jevnt utover bunnen og sett i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann i ca 10 minutter. Varm 0,5 dl av kremfløten til kokepunktet og ta av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem ut i den varme fløten til alt har smeltet. Smelt den hvite sjokolade over vannbad og bland med den varme fløten. Rør litt og litt av osten og vaniljesukkeret inn i den hvite sjokoladen. Pisk resten av kremfløten (2,5 dl). Vend kremen forsiktig inn i osteblandingen med en slikkepott. Hell ostefyllet over bunnen og sett kaken i kjøleskapet for å stivne minst en time eller over natten.

Når ostefyllet har stivnet pisker du sjokoladefløten til en luftig krem og brer jevnt over kaken.

Pynt med litt høvlet mørk sjokolade eller knuste Oreo-kjeks. På bildet har jeg også rullet noen sjokoladekuler i spiselig glitter.

Skriv en kommentar

Forrige innlegg Neste innlegg