Ostekake med jordbærgelé

05/10/2020matminner

Dette er en av familiens favorittkaker! Hjemmelaget gelé smaker helt annerledes enn den du lager fra pulver og den er mindre søt. Den er enkel å lage og likes godt av liten og stor. Jeg bruker gjerne Bremykt i steden for smør i bunnen, da blir kaken enklere å skjære rett fra kjøleskapet.

Til bunnen:
300 g Oreo-kjeks (to pakker)
100 g Bremykt

Til ostefyllet:
400 g kremost (feks Philadelphia), romtemperert
2 gelatinplater
1/2 dl vann, kokende
200 g hvit sjokolade
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Til jorbærgeleen:
1,5 dl vann
1,5 dl sukker
500 g jordbær (gjerne fryst)
1/2 sitron, saften
3 gelatinplater

Til pynt (valgfritt):
Litt ostekrem
Bær
Hvit sjokolade

Begynn med bunnen. Knus kjeksen til grove smuler. Smelt smøret og bland med kjeksen. Sett en kakering på 24 eller 26 cm på et serveringsfat. Ha gjerne en remse med kakefolie på innsiden av kakeringen for å få en ekstra fin kant på kaken. Press smulene jevnt utover bunnen og sett den i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Lag deretter ostekremenfyllet. Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann i ca 10 minutter. Smelt den hvite sjokoladen over vannbad.

Varm opp 1/2 vann til kokepunktet. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem ut i det varme vannet til de har smeltet. Pisk osten myk med en håndmikser. Hell gelatinvannet gradvis inn i osten mens du pisker med lav hastighet. Hell deretter i smeltet hvit sjokolade og rør godt. Pisk kremfløten til myk krem. Vend kremen forsiktig inn i osteblandingen med en slikkepott. Hell ostefyllet over bunnen og sett kaken i kjøleskapet for å stivne minst en time eller over natten.

Mens ostefyllet stivner, kan du lage jordbærgeleen. Ha vann, sukker og jordbær i en kjele og kok på middels varme i 20 minutter. Sil blandingen mens du presser mest mulig saft ut av jordbærene. Bland inn saften av 1/2 sitron. Sil deretter blandingen en gang til gjennom en rent kjøkkenhåndkle eller saftsil (dette gir deg en klar og blank gelé, men den vil smake like godt hvis du dropper det). Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca 10 minutter. Varm opp ca 1/2 dl av jordbærsaften. Klem vannet ut av gelatinbladene og smelt dem i den varme jordbærsaften. Bland godt med resten av jordbærsaften og la blandingen avkjøles til romtemperatur før du heller den forsiktig over ostekaken.

Server kaken som den er, eller pynt med litt krem, bær og biter av hvit sjokolade.

Skriv en kommentar

Forrige innlegg Neste innlegg