Snickerskake med peanøttkrokan

06/11/2018matminner
Snickerskake

Denne kaken lagde jeg på farsdagen til mannen min som elsker Snickers. Kombinasjonen av nøttebunn, myk sjokoladekrem og snasende salt peanøttkrokan gjør dette til den ultimate kaken som garantert forsvinner fort fra kakebordet.
Du justerer selv hvor søt du vil ha sjokoladekremen. Her har jeg brukt lys kokesjokolade, men du kan gjerne velge en mørkere for mindre sødme og enda mer intens sjokoladesmak.

Til bunnen:
4 eggehviter
150 g sukker
100 g mandler, finmalt
50 g salte peanøtter, grovmalt
1/2 ts bakepulver
1 ts maisenna

Til sjokoladekremen:
3 dl kremfløte
100 g lys kokesjokolade

Til peanøttkrokanen:
100 g sukker
50 g smør
4 ss vann
50 g salte peanøtter, grovhakket

Til pynt:
50 g mørk sjokolade
Sjokoladekuler rullet i glitter

Sett ovnen på 160 grader varmluft (eller 175 gader over- og undervarme).

Begynn med sjokoladekremen. Varm kremfløten til kokepunktet og la den avkjøle litt for du helder den over hakket sjokolade. Vent et par minutter før du rører til den er jevn. Sett kjørlig, gjerne over natten. Det er viktig at at fløten er helt kald før du prøver å piske den.

Pisk eggehvitene til du har mykt skum. Tilsett gradvis sukkeret til du har en blank og fin marengs. Bland mandler, peanøtter, bakepulver og maisenna og vend forsiktig inn i marengsen med en slikkepott. Kle en springform på 24 cm med bakepapir i bunnen og langs kantene. Hell i nøttemarengsen og stek i 30-35 minutter. Avkjøl bunnen.

Dekk en stor ildfast form med bakepapir og strø peanøttene utover. Ha sukker, smør og vann i en stekepanne og varm opp på sterk varme. Rør forsiktig og pass på at det ikke koker over kanten. Ta av varmen når karamellen har fått fin gyllen farge. Hell karamellen forsiktig over nøttene og la det stå til karamellen er avkjølt. (obs! dette er varmt)

Når bunnen er avkjølt pisker du sjokoladefløten til en luftig krem og brer jevnt over bunnen. Finhakk den mørke sjokoladen og fordel over kremen. Grovhakk det meste av peanøttkrokanen, la gjerne noen store flak være igjen som pynt. Fordel krokanen over kaken. Pynt gjerne med noen fine sjokoladekuler og server!

Skriv en kommentar

Forrige innlegg Neste innlegg