hjemmelaget sjokoladepålegg

Hjemmelaget sjokoladepålegg

14/04/2020matminner

Hvordan få barna til juble hver gang det serveres kveldsmat? Lag hjemmelaget sjokoladepålegg!

Det er på ingen måte sukkerforbud i vårt hus, men av og til er det greit å kjøre en litt mer næringsrik vri på noen retter. Både dadler og cashewnøtter er fulle av vitaminer og mineraler. Sjokoladepålegget er nydelig på brød, knekkebrød eller pannekaker. Topp gjerne med litt frukt og bær. Oppbevar sjokoladepålegget i en tett boks i kjøleskapet.

Hvorfor bløtlegger jeg nøttene?

Bruk nøtter merket naturell eller til denne oppskriften. Nøtter som er ristet eller saltet vil ikke fungere like bra. Jeg liker å bløtlegge nøttene i litt kaldt vann, da er det enklere å få en kremet og glatt konsistens på sjokoladepålegget. Noen mener også at nøtter får et høyere næringsinnhold etter bløtlegging. Cashewnøtter skal helst bløtlegges omtrent en time. Andre nøtter, som for eksempel mandler, kan gjerne bløtlegges opp til 10 timer. Bløtevannet skal helles av før du har nøttene i en blender.

Hvor søtt ønsker du sjokoladepålegget?

Jeg liker å bruke honning til å søte sjokoladepålegget. Du kan også bruke agavesirup eller lønnesirup. Vanlig sirup eller sukker går også helt fint. Rent sjokoladepulver er ganske bittert. En klype salt reduserer noe av bitterheten. Smak deg derfor frem med både honning og salt til du har smaken du ønsker.

Hjemmelaget sjokoladepålegg

Hjemmelaget sjokoladepålegg med dadler og nøtter uten tilsatt sukker.
Tilberedningstid15 minutes
Rett: Frokost
Tema: Norsk
Stikkord: Vegansk
Porsjoner: 1 glass

Ingredienser

  • 130 g cashewnøtter naturell
  • 10 dadler uten stein
  • 2 dl vann
  • 4 ss bakekakao
  • 4 ss honning, agave- eller lønnesirup
  • En liten klype salt

Slik gjør du

  • Bløtlegg cashewnøttene i rikelig med vann i 1 time. Hell av bløtevannet før du bruker nøttene. Dette trinnet kan sløyfes hvis du ønsker en litt grovere konsistens på sjokoladepålegget.
  • Kok opp vannet og hell det over dadlene. La det trekke ca 10 minutter.
  • Finhakk nøttene i en blender. Ha alle de andre ingrediensene sammen med nøttene i blenderen og kjør sammen til en glatt masse. Stopp blenderen et par ganger og skrap ned fra sidene med en slikkepott.

Her får du inspirasjon til mer hjemmelaget pålegg.

 

Skriv en kommentar

Forrige innlegg Neste innlegg