aprikossyltetøy av tørket aprikos

Aprikossyltetøy

30/03/2021matminner

Aprikos er en ukjent frukt for mange i Norge. Vi forbinder aprikos mest med de litt kjedelige, tørkede aprikosene vi finner på pose. Sesongen for ferske aprikoser er dessverre kort, men hvis du får tak i dem må du prøve! Jeg har tilbrakt mange sommere i Sør-Europa. I Østerrike går man helt bananas i aprikossesongen med store aprikosparader og egne aprikosmenyer på alle restauranter med alt fra kylling i aprikossaus til ulike, deilige aprikosdesserter. Den best berømte aprikosretten fra Østerrike er kanskje Sachertorte, der aprikos brukes som kakefyll.

Mens jeg lengter eller ferske aprikoser, liker jeg å lage aprikossyltetøy. Det er både godt og enkelt å lage av tørkede aprikoser. Denne varianten er uten sukker, men du kan også søte den litt ekstra med sukker eller honning, hvis du vil. Aprikossyltetøy kan du bruke som topping på grøt eller sammen med kremost eller cottage cheese på ristet brød eller knekkebrød.

Prøv aprikossyltetøy med blåmuggostmousse

Aprikossyltetøy

Syltetøy av tørket aprikos uten tilsatt sukker
Tilberedningstid5 minutes
Steketid30 minutes
Rett: Snacks
Tema: Fransk
Stikkord: Vegansk

Ingredienser

  • 175 g tørket aprikos
  • dl eplejuice

Slik gjør du

  • La aprikos og eplejuice småkoke på under lokk i ca 20 minutter og uten lokk i ca 10 minutter. Kjør til en fin puré med stavmikser. Oppbevar kaldt på rent glass.
Forrige innlegg Neste innlegg