Salater

Caprese – tomat- og mozzarellasalat

caprese salat tomat og mozzarellaInsalata Caprese betyr salaten fra Caprese og er en godt kjent salatklassiker. Salaten er for meg et godt eksempel på italiensk matfilosifi; rene smaker med få råvarer av høy kvalitet. De fleste dagligvarer i Norge fører nå fersk mozzarella, noen har også buffalo-varianten laget på bøffelmelk. Den har en enda mer kompleks og kremet smak. Du kan fint bruke begge typer fersk mozzarella til denne salaten.

For å lage salaten kutter du tynne skiver mozarella og legger dem lagvis med gode, modne tomater. Salaten toppes tradisjonelt kun med fersk basilikum, god extra virgin olivenolje, salt og nykvernet pepper.

Du kan også bruke litt ruccolablader og en liten mengde god balsamicoeddik. Det er viktig at salaten ikke dynkes i eddik. Ikke bruk en sånn redusert balsamico-glace som var moderne på slutten av 90-tallet. Jeg vet mange er glad i den glacen, men det er etter min mening det verste man kan ha på en salat fordi den dreper og overdøver all annen smak.

6 plommetomater eller annen moden og fast tomat
4 store kuler fersk mozzarella, gjerne buffalo
4 ss extra virgin olivenolje
1 bunt basilikum
salt og nykvernet pepper
En neve ruccola (valgfritt)
1 ts balsamicoeddik (valgfritt)

Fordel ruccolablader utover et stort serveringsfat eller fordel på porsjonstallerkener. Kutt like store skiver av mozzarella og tomater og dander det fint utover et fat. Dryss over olivenolje, salt pepper og basilikumblader. Drypp eventuelt over litt balsamicoeddik rett før servering.

Insalata Caprese tomat- og mozzarellasalat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s