Kaker

Pavlova med sjokoladekrem og bær

Denne kaken ser nydelig og ut på etthvert kakefat og er ekstra god når du får tak i søte jordbær om sommeren! Den er sprø utenpå, myk inni og toppet med sjokoladekrem, bær, hvit sjokolade og pistasj. Her kan du glede mange små og store uten å bruke halve dagen på kjøkkenet.

Til sjokoladekremen:
50 g kokesjokolade
2 dl kremfløte

Til marengsbunnen:
5 eggehviter
250 g sukker
1 ss maisenna
1 ts balsamico- eller bringebæreddik

Til pynt:
200-300 g bær
2 ss hakket hvit sjokolade
2 ss hakket pistasj

Sett ovnen på 120 grader varmluft.

Begynn med sjokoladekremen. Varm kremfløten til kokepunktet og la den avkjøle litt for du helder den over hakket sjokolade. Vent et par minutter før du rører til den er jevn. Sett kjørlig, gjerne over natten. Det er viktig at at fløten er helt kald før du prøver å piske den.

Pisk eggehvitene til de danner myke topper. Ha i halvparten av sukkeret en skje om gangen. Bland maisennaen med resten av sukkeret og hell gradvis inn i eggehvitene. Pisk til du har stiv og blank marengs. Ha i eddiken mot slutten av piskingen. Stek marengsen i forvarmet ovn i 1,5 time. Sett ovnsdøren på gløtt til marengsen er avkjølt. Du kan fint gjøre klar bunnen et par timer før servering.

Rett før servering har du bunnen over på et fat og pisker sjokoladefløten til en lett og luftig krem. Ha kremen på bunnen. Pynt med bær, hvit sjokolade og pistasj.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s