Kaker

Ostekake med bringebær og lakris

ostekake med bringebær og lakrisPå ferie i Sverige fikk vi servert en nydelig ostekake med bringebær og lakris. Mannen min utfordret meg til å gjennskape kaken da vi kom hjem. Resultatet ble en nydelig ostekake med luftig bringebærkrem og et tynt lag deilig lakrisgelé.

Til kjeksbunnen:
12 Digestive-kjeks
100 g Bremykt

Til ostefyllet:
400 g kremost
2,5 dl sukker
300 g bringebær
2 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
5 gelatinblader
Rød konditorfarge (valgfritt)

Til lakrisgeleen:
1,5 dl vann
4 ts (20 ml) lakrispulver
1/2 ts salt
1/2 dl sukker
2 gelatinblader
Svart konditorfarge (valgfritt)

Knus kjeksen for hånd eller i en blender (jeg liker at de ikke finknuses, men har litt grove biter). Smelt smøret og rør sammen kjeksen. Sett en 24 eller 26 cm bakering på et kakefat og trykk kjeksblandingen ut i den. Ha gjerne en remse med kakefolie på innsiden av ringen for å få en finere kant. Sett i kjøleskapet til bunnen har stivnet.

Legg fem gelatinblader i en skål med kaldt vann. Ha bringebær og sukker i en kjele. Gi det et raskt oppkok. Sil bærene og press mest mulig saft ut av dem. Klem vannet ut av gelatinbladene og rør dem inn i den varme bringebærsaften til de er helt oppløst. Rør osten gradvis inn i bringebærsaften. Pisk kremfløte og vaniljesukker til myke topper. Vend kremen forsiktig inn i bringebærosten med en slikkepott. Ha i et par dråper konditorfarge hvis du ønsker en kraftigere farge. Hell ostekremen over bunnen. La kaken stå et par timer, gjerne over natten.

Legg to gelatinblader i en skål med kaldt vann. Bland vann, lakrispulver, sukker og salt i en liten gryte. Gi det er raskt oppkok. Ta kjelen av platen, klem vannet ut av gelatinbladene og rør dem ut i det varme lakrisvannet til de er helt oppløst. Ha i litt svart konditorfarge hvis du vil ha en ekstra fin lakrisfarget gelé. La blandingen avkjøles litt i romtemperatur før du heller den forsiktig over kaken. Unngå å helle med hard stråle rett på kaken, da kan ostekremen prekke. La det stå kaldt et par timer før servering.

ostekake med bringebær og lakrisgele

Tips:

  • Lakrispulver finnes hos Meny og andre større butikker, samt flere nettbutikker. Jeg har brukt Fine Liquorice Powder fra Johan Bülow.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s